Yıldızlararası Günlükler Uzay Araştırmalarının Göksel Otoyollarında Bir Yolculuk

Yıldızlararası Günlükler: Uzay Araştırmalarında Göksel Otoyollardan Hikayeler II. Yıldızlararası Uzay Seyahati III. Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Aktüel Şekilleri IV. Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Zorlukları V. Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Yararları VI. Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Geleceği VII. Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Finansmanı VIII. Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Etiği IX. Yıldızlararası Uzay Seyahatine İlişkin Halkoyu Görüşü Standart Sorular Antet Yanıt Interstellar Chronicles: Tales from the Celestial Highways in Space Exploration, roketçiliğin ilk günlerinden günümüze feza keşfinin tarihini özetleyen bir kitaptır. Yıldızlararası feza seyahatinin zorluklarını ve zaferlerini ve insanlığa sağlayabileceği potansiyel yararları araştırır. Yıldızlararası Uzay Seyahati Yıldızlararası feza yolculuğunun zamanı roketçiliğin ilk günlerine kadar uzanmaktadır. 1920’lerde Konstantin Tsiolkovsky füze itkisinin ilk matematiksel modellerini geliştirdi ve 1950’lerde Wernher von Braun ilk sıvı yakıtlı roketlerin geliştirilmesine öncülük etti. Bu roketler, 1961’de ilk defa insanları uzaya göndermeyi olası kıldı. Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Aktüel Şekilleri Yıldızlararası feza yolculuğunun mevcut şekilleri kimyasal roketlerin kullanımına dayanmaktadır. Bu roketler yakıt ve oksitleyicinin yanması ile çalışır […]

Yıldızlararası Günlükler Uzay Araştırmalarının Göksel Otoyollarında Bir Yolculuk

Yıldızlararası Günlükler: Uzay Araştırmalarında Göksel Otoyollardan Hikayeler

Yıldızlararası Günlükler: Uzay Araştırmalarında Göksel Otoyollardan Hikayeler

II. Yıldızlararası Uzay Seyahati

III. Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Aktüel Şekilleri

IV. Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Zorlukları

V. Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Yararları

VI. Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Geleceği

VII. Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Finansmanı

VIII. Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Etiği

IX. Yıldızlararası Uzay Seyahatine İlişkin Halkoyu Görüşü

Standart Sorular

Antet Yanıt
Interstellar Chronicles: Tales from the Celestial Highways in Space Exploration, roketçiliğin ilk günlerinden günümüze feza keşfinin tarihini özetleyen bir kitaptır. Yıldızlararası feza seyahatinin zorluklarını ve zaferlerini ve insanlığa sağlayabileceği potansiyel yararları araştırır.
Yıldızlararası Uzay Seyahati Yıldızlararası feza yolculuğunun zamanı roketçiliğin ilk günlerine kadar uzanmaktadır. 1920’lerde Konstantin Tsiolkovsky füze itkisinin ilk matematiksel modellerini geliştirdi ve 1950’lerde Wernher von Braun ilk sıvı yakıtlı roketlerin geliştirilmesine öncülük etti. Bu roketler, 1961’de ilk defa insanları uzaya göndermeyi olası kıldı.
Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Aktüel Şekilleri Yıldızlararası feza yolculuğunun mevcut şekilleri kimyasal roketlerin kullanımına dayanmaktadır. Bu roketler yakıt ve oksitleyicinin yanması ile çalışır ve büyük oranda itme üretirler. Sadece, bununla beraber oldukça verimsizdirler ve yıldızlara yolculuk etmek için kullanılamazlar.
Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Zorlukları Yıldızlararası feza yolculuğunun zorlukları muazzamdır. Bu zorluklar içinde yıldızlara ulaşmak için kafi itme gücü üretebilen bir tahrik sistemine gerekseme duyulması, uzayın sıkıntılı koşullarına dayanabilen bir feza aracına gerekseme duyulması ve uzun seyahat süresince mürettebata yemek ve su sağlamanın bir yoluna gerekseme duyulması yer alır.
Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Yararları Yıldızlararası feza seyahatinin yararları çok büyük olabilir. Bu faydalar içinde kainat ile alakalı daha çok şey öğrenme potansiyeli, yeni kaynaklar bulma potansiyeli ve uzayda kalıcı bir insan varlığı kurma potansiyeli yer alır.

Yıldızlararası Günlükler: Uzay Araştırmalarında Göksel Otoyollardan Hikayeler

II. Yıldızlararası Uzay Seyahati

Yıldızlararası feza seyahatinin zamanı nispeten kısadır, sadece büyüleyici hikayeler ve başarılarla doludur. Yıldızlararası yolculuk için ilk ciddi tavsiyeler 20. yüzyılın başlarında yapılmış oldu, sadece feza aracını güneş sisteminin ötesine göndermeye yönelik ilk ciddi girişimler 1960’lara kadar yapılmadı.

1961’de Sovyetler Donanması, Ay’a ulaşan ilk insan yapımı nesne olan Luna 1 feza aracını fırlattı. 1962’de Birleşik Devletler, Venüs’e ulaşan ilk insan yapımı nesne olan Mariner 2 feza aracını fırlattı. 1969’da Birleşik Devletler, Apollo 11 astronotlarını Ay’a indirdi; bu başarı feza araştırmaları tarihinde mühim bir dönüm noktası olarak kabul edildi.

1960’lardan beri, yıldızlararası feza yolculuğunda bir takım başka mühim başarı elde edildi. 1977’de Voyager 1 ve Voyager 2 feza araçları fırlatıldı ve şu anda Dünya’dan en uzaktaki insan yapımı nesnelerdir. 2004’te, Avrupa Uzay Ajansı’nın Rosetta feza aracı, Churyumov-Gerasimenko kuyruklu yıldızına başarıya ulaşmış bir halde bir sonda indirdi. 2012’de, Çin feza aracı Chang’e 2, Ay’a yumuşak bir iniş yapmış oldu.

İlginizi Çekebilir:  Sıfır Yerçekiminin Sessizliğinde Açığa Çıkan Ağırlıksız Fısıltılar Sırları

Bu başarılara karşın, yıldızlar arası feza yolculuğu hala erken aşamalarındadır. İnsanların öteki yıldızlara yolculuk edebilmesi için üstesinden gelinmesi ihtiyaç duyulan bir takım güçlük vardır. Bunlar içinde daha bereketli itme sistemleri geliştirme ihtiyacı, astronotları radyasyondan korumanın yollarını bulma ihtiyacı ve uzayda uzun süreler süresince yaşamanın yollarını geliştirme ihtiyacı yer alır.

Sadece, yıldızlar arası feza yolculuğunun zorlukları aşılmaz değildir. Devamlı inceleme ve geliştirmeyle, insanların bigün öteki yıldızlara yolculuk edebilmesi ve evrenimizin enginliğini keşfedebilmesi mümkündür.

III. Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Aktüel Şekilleri

Şu anda yıldızlararası feza seyahati için araştırılan bir takım değişik metot bulunmaktadır. Bu yöntemler şunları ihtiva eder:

  • Nükleer tahrik
  • Lazer tahriki
  • Güneş yelkenleri
  • Antimadde itkisi
  • İyon tahriki

Bu yöntemlerin her birinin kendine has avantajları ve dezavantajları vardır. Sözgelişi nükleer tahrik oldukça güçlüdür sadece bununla beraber oldukça tehlikelidir. Lazer tahrik oldukça verimlidir sadece oldukça fazla enerji gerektirir. Güneş yelkenleri oldukça yavaştır sadece oldukça ucuzdur. Antimadde tahriki oldukça güçlüdür sadece bununla beraber üretilmesi oldukça zor olsa gerek. İyon tahriki oldukça verimlidir sadece bununla beraber oldukça yavaştır.

Yıldızlararası feza seyahati için en iyi metot muhtemelen muayyen vazife hedeflerine ve kısıtlamalara bağlı olacaktır. Sözgelişi, Mars’a yapılacak bir vazife, Alpha Centauri’ye yapılacak bir görevden değişik bir itme yöntemi gerektirebilir.

Araştırmacılar devamlı olarak yeni ve daha bereketli yıldızlararası feza seyahati şekilleri geliştirmek için çalışıyorlar. Bu yöntemler geliştirildikçe, yıldızlararası yolculuk olasılığı giderek daha reel hale gelecektir.

Yıldızlararası Günlükler: Uzay Araştırmalarında Göksel Otoyollardan Hikayeler

IV. Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Zorlukları

Yıldızlararası feza seyahatinin zorlukları oldukça sayıda ve çeşitlidir. En mühim zorluklardan bazıları şunlardır:

  • Mevzubahis olan çok büyük mesafeler. Yıldızlararası feza inanılmaz derecede engindir ve fer hızında yolculuk edilse bile, bir star sisteminden diğerine yolculuk etmek seneler alır.
  • Kaynak eksikliği. Yıldızlararası feza son aşama düşmancadır ve star sistemleri içinde yolculuk eden feza araçları için oldukça azca kaynak mevcuttur.
  • İleri teknolojilere gerekseme. Yıldızlararası feza yolculuğu, ışıktan daha süratli tahrik sistemleri ve hayat yardımcı sistemleri şeklinde ileri teknolojilerin geliştirilmesini gerektirir.
  • Ihtimaller içinde riskler. Yıldızlararası feza yolculuğu tehlikeli bir girişimdir ve radyasyona maruz kalma, feza çöpleriyle çarpışma ve feza aracının arızalanma olasılığı şeklinde birçok risk ihtiva eder.

Bu zorluklara karşın, yıldızlar arası feza seyahati birçok bilim insanı ve mühendisin üstünde çalmış olduğu bir hedeftir. Yeni teknolojilerin geliştirilmesiyle, bu zorlukların üstesinden gelmek ve bigün öteki yıldızlara yolculuk etmek olası olabilir.

Yıldızlararası Günlükler: Uzay Araştırmalarında Göksel Otoyollardan Hikayeler

V. Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Yararları

Yıldızlararası feza yolculuğunun insanlığa pek oldukça yarar sağlama potansiyeli var, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Yeni dünyaların ve kaynakların keşfi.

  • Bilim ve değişen teknolojinin ilerlemesi.

  • Küresel bir yıkım niteliğinde insanlığın korunması.

  • İnsan varoluşu için yeni olasılıkların keşfi.

Yeni dünyaların ve kaynakların keşfi insanlığa birçok yeni fırsat sağlayabilir. Bu kaynaklar Dünya’daki insanların hayatlarını iyileştirmek için kullanılabilir yahut uzayda yeni koloniler oluşturmak için kullanılabilir. Bilim ve değişen teknolojinin ilerlemesi, yıldızlar arası feza seyahatinin bir öteki potansiyel faydasıdır. Yıldızlar arası seyahatin zorlukları, hayatın öteki alanlarında uygulamaları olabilecek yeni teknolojilerin geliştirilmesini gerektirecektir. Küresel bir yıkım niteliğinde insanlığın korunması, yıldızlar arası feza seyahatinin bir öteki mühim faydasıdır. Dünya’da küresel bir yıkım meydana gelirse, insanlık uzayda koloniler kurarak hayatta kalabilir. İnsan varoluşu için yeni olasılıkların keşfi, yıldızlar arası feza seyahatinin bir öteki potansiyel faydasıdır. Yıldızlar arası feza seyahati, insanların yeni ortamları keşfetmesine ve kainat ile alakalı daha çok şey öğrenmesine imkan tanıyabilir.

İlginizi Çekebilir:  Yıldız Yörüngeleri Evrenimizi Şekillendiren Uzayın Kozmik Çemberleri

Yıldızlararası Günlükler: Uzay Araştırmalarında Göksel Otoyollardan Hikayeler

Yıldızlararası Günlükler: Uzay Araştırmalarında Göksel Otoyollardan Hikayeler

“Interstellar Chronicles: Tales from the Celestial Highways in Space Exploration” anahtar kelimesinin arama amacı feza keşfi ile alakalı data bulmaktır. Bu anahtar kelimeyi arayan kişiler muhtemelen feza keşfinin zamanı, uzayı keşfetmek için kullanılan değişik teknolojiler ve kaşiflerin karşılaşmış olduğu zorluklar ile alakalı daha çok data edinmekle ilgileniyorlardır. Ek olarak feza keşfinin geleceği ve insanlığa sağlayabileceği potansiyel faydalar ile alakalı okumakla da ilgilenebilirler.

VII. Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Finansmanı

Yıldızlararası feza seyahatini finanse etmek büyük bir zorluktur, bu sebeple son aşama pahalı bir çabadır. En yakın star olan Proxima Centauri’ye tek bir sonda göndermenin maliyetinin onlarca milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir. İnsanlar başka yıldızlara yolculuk edecek olursa bu maliyetin daha da artması muhtemeldir, bu sebeple oldukça daha gelişmiş bir değişen teknolojinin geliştirilmesi gerekecektir.

Yıldızlararası feza seyahatini finanse etmenin birçok değişik yolu vardır. Bir ihtimal hükümet finansmanıdır. Hükümetler, feza ajansları yahut öteki hükümet programları vasıtasıyla yıldızlararası feza seyahati için finansman sağlayabilir. Bir öteki ihtimal ise hususi finansmandır. Hususi firmalar, yeni teknolojiler geliştirme yahut kar elde etme umuduyla yıldızlararası feza seyahatine yatırım yapabilir.

Yıldızlararası feza seyahatlerinin finansmanı için de bir takım güçlük vardır. Zorluklardan biri, mevzubahis olan uzun vakit ölçekleridir. Yıldızlararası feza seyahatleri onlarca sene hatta yüzyıllar sürebilir, bu da yatırımcı çekmeyi zorlaştırır. Bir öteki güçlük ise mevzubahis olan yüksek risktir. Yıldızlararası feza seyahatleri tehlikeli bir girişimdir ve herhangi bir görevin başarısız olma olasılığı yüksektir.

Zorluklara karşın, yıldızlar arası feza yolculuğuna olan alaka giderek artıyor. Hükümetler ve hususi firmalar, yıldızlar arası feza yolculuğuyla alakalı inceleme ve geliştirmeye giderek daha çok yatırım yapıyor. Bu alaka, yeni hayat ve kaynakların keşfi ve insan bilgisinin ilerlemesi şeklinde yıldızlar arası feza yolculuğunun potansiyel yararları da dahil olmak suretiyle bir takım unsur tarafınca yönlendiriliyor.

Yıldızlararası feza yolculuğunun olası olup olamayacağını söylemek için hemen hemen oldukça erken. Sadece, bu alana olan ilginin artması, bunun arkasından gidilmeye kıymet bir hedef bulunduğunu gösteriyor.

Yıldızlararası Uzay Seyahatinin Etiği

Yıldızlararası feza seyahatinin etiği, bir takım mühim suali gündeme getiren karmaşa ve sıkıntılı bir mevzudur. Ortaya atılan temel ahlaki sorunlardan bazıları şunlardır:

  • Öteki gezegenlere yolculuk etme hakkı
  • Çevresel hasar potansiyeli
  • Değişik yıldızlararası medeniyetler içinde çatışma potansiyeli
  • Öteki hayat formlarını koruma sorumluluğu

Bu sorulara basit yanıtlar yoktur ve yıldızlar arası feza seyahatinin etiği gelecek yıllarda da kritik edilmeye devam edecektir. Sadece, yıldızlar arası feza seyahatinin getireceği ahlaki zorluklara hazırlıklı olabilmemiz için bu mevzular ile alakalı şimdi düşünmeye adım atmak önemlidir.

IX. Yıldızlararası Uzay Seyahatine İlişkin Halkoyu Görüşü

Yıldızlararası feza seyahatine ilişik kamuoyunun görüşü karışıktır. Birtakım insanoğlu bunun insanlığın hayatta kalması ve gelişmesi için atması ihtiyaç duyulan lüzumlu bir adım olduğuna inanırken, ötekiler bunun oldukça riskli ve pahalı olduğuna inanmaktadır. Ek olarak, çevresel hasar potansiyeli ve değişik yıldızlararası medeniyetler içinde çatışma yaratma olasılığı şeklinde yıldızlararası feza seyahati ile alakalı ortaya atılan bir takım ahlaki kaygı de bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir:  Astral Devrimler Yörüngenin Dinamik Doğasını Açığa Çıkarıyor Kozmos boyunca bir yolculuk ve uzayı keşfetmek

Bu endişelere karşın, yıldızlar arası feza seyahatinin kıymetli bir hedef olduğu hikayesinde büyüyen bir düşünce donanması var. 2018’de meydana getirilen bir ankette, Amerikalıların %70’i insanların nihayetinde öteki yıldızlara yolculuk etmesi gerektiğine inandıklarını söylemiş oldu. Bu rakam, 2014’teki %’den daha yüksek.

Yıldızlararası feza seyahatine olan desteğin bu biçimde artmasının sebepleri çeşitlidir. Birtakım insanoğlu insanlığın erişimini genişletmesinin ve yeni dünyaları keşfetmesinin mühim olduğuna inanır. Ötekiler, yıldızlararası feza seyahatinin insanlığın uzun solukta hayatta kalması için lüzumlu olduğuna inanır. Ve tekrar ötekiler, yıldızlararası feza seyahatinin bir tek bir merak ve bulgu meselesi olduğuna inanır.

Sebep mutlaka, kamuoyunun yıldızlararası feza seyahatine ilişik görüşünün yükselişte olduğu açıktır. Bu pozitif bir gelişmedir, bu sebeple giderek daha çok insanoğlunun yıldızlararası feza seyahatinin potansiyel faydalarını görmeye başladığını göstermektedir.

S1: Yıldızlararası feza yolculuğu nelerdir?

Yıldızlararası feza yolculuğu, yıldızlar yahut star sistemleri içinde meydana getirilen yolculuktur. Tek bir star sistemi içerisindeki gezegenler içinde meydana getirilen gezegenler arası feza yolculuğundan oldukça daha zor ve sıkıntılı bir görevdir.

S2: Yıldızlar arası feza yolculuğunun zorlukları nedir?

Yıldızlararası feza yolculuğunun zorlukları şunlardır:

  • Yıldızlar arasındaki çok büyük mesafeler
  • Yıldızlararası uzayda mevcut kaynakların yetersizliği
  • Yıldızlararası uzaydaki yüksek ışınım seviyeleri
  • Uzun yolculuk süreleri

S3: Yıldızlar arası feza yolculuğunun yararları nedir?

Yıldızlararası feza yolculuğunun yararları şunlardır:

  • Yeni gezegenler ve hayat formları keşfetme potansiyeli
  • Kainat ile alakalı daha çok şey öğrenme potansiyeli
  • Öteki gezegenleri kolonileştirme potansiyeli
  • İnsanları yeni bir eve getirme potansiyeli

HDWIX.com, Baran Keskin tarafından kurulan bir blog sitesidir. Baran Keskin, teknoloji dünyasına olan derin ilgisi ve geniş bilgi birikimi ile bu platformu oluşturmuştur. HDWIX, onun teknoloji alanındaki tutkusunu ve bilgi paylaşma isteğini yansıtan bir projedir.

  • Toplam 157 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

NASA’nın Kozmik Paleti Evrenin Renklerle Turu

Evren 2 hafta önce

İçindekilerII. Kozmik Palet Kullanmanın YararlarıIV. Kozmik Paletlerin ÖrnekleriV. Tasarımlarınızda Kozmik Palet Iyi mi KullanılırVI. Kozmik Paletiniz İçin Doğru Renkleri Kura çekmek İçin İpuçlarıVII. Cosmic Palette Kullanırken Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın YanlışlarKozmik Paletler İçin İlham Nereden Alınır Kozmik Palet’e II. Kozmik Palet Kullanmanın Yararları III. Kozmik Bir Palet Iyi mi Oluşturulur IV. Kozmik Paletlerin Örnekleri V. Tasarımlarınızda Kozmik Palet Iyi mi Kullanılır VI. Kozmik Paletiniz İçin Doğru Renkleri Kura çekmek İçin İpuçları VII. Cosmic Palette Kullanırken Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın Yanlışlar VIII. Kozmik Paletler İçin İlham Nereden Bulunur? Sıkça Sorulan Sorular X. Antet Yanıt Kozmik Palet Evrenin renklerinden esin alan bir renk paleti. NASA Milli Havacılık ve Feza Dairesi. Bulgu Yeni bir şey bulma eylemi. Kainat Tüm feza, vakit, madde ve enerjinin toplamı. Renk Bir nesnenin ışığı yansıtma yahut yayma biçimi kararı gözde muhtelif duyumlar uyandırma özelliği. II. Kozmik Palet Kullanmanın Yararları Tasarımlarınızda kozmik bir palet kullanmanın birçok faydası vardır. İşte […]

Yıldızlararası Rüyalar Bilgi Arayışında Uzay ve Zaman Yolculuğu

Evren 3 hafta önce

İçindekilerII. Yıldızlararası Uzay AraştırmalarıIII. Yıldızlararası Uzayın FiziğiYıldızlararası Düşler: Yıldızların Ötesinde Bilgi ArayışıV. Yıldızlararası Yolculuk6. Yıldızlararası Düşler: Yıldızların Ötesinde Bilgi ArayışıVII. Yıldızlararası Uzay Araştırmalarının GeleceğiYıldızlararası Uzay Araştırmalarının YararlarıIX. Yıldızlararası Uzay Araştırmalarının Riskleri Yıldızlararası Rüyalar: Yıldızların Ötesindeki Bilgi Arayışı, David Darling’in yıldızlar arası feza keşfinin olanaklarını inceleyen bir kitabıdır. Kitap, yıldızlar arası feza keşfinin zamanı, yıldızlar arası uzayın fiziği, yıldızlar arası uzayda hayat arayışı, yıldızlar arası yolculuk, yıldızlar arası komünikasyon, yıldızlar arası feza keşfinin geleceği ve yıldızlar arası feza keşfinin yararları ve riskleri benzer biçimde mevzuları ele almaktadır. Kitap, aleni ve anlaşılır bir dille yazılmış olup, yıldızlar arası feza keşfinin olanakları ile alakalı daha çok informasyon edinmek isteyen hepimiz için mükemmeldir. Kitabın içindekiler tablosu şöyledir: II. Yıldızlararası Uzay Araştırmaları III. Yıldızlararası Uzayın Fiziği IV. Yıldızlararası Uzayda Hayat Arayışı V. Yıldızlararası Yolculuk VI. Yıldızlararası İletişim VII. Yıldızlararası Uzay Araştırmalarının Geleceği VIII. Yıldızlararası Uzay Araştırmalarının Yararları IX. Yıldızlararası Uzay Araştırmalarının Riskleri Tipik Mevzular Hususiyet […]

Kozmik Takımyıldızlar Gökyüzünün Hazinelerine Bir Kılavuz

Evren 1 ay önce

İçindekilerII. Takımyıldızların türleriIII. Takımyıldızları iyi mi bulunurIV. Takımyıldız mitleri ve unutulmazlarıV. Popüler kültürde takımyıldızlarVI. Takımyıldızların önemiVII. Astronomide takımyıldızlarAstrolojide takımyıldızlarBir çok takımyıldızı, Güneş’in bir ay süresince gökyüzünde izlediği yol olan ekliptik çevresinde yer alır. Hususiyet Izahat Takımyıldız Gece göğünde bir desen oluşturuyormuş benzer biçimde gözüken star grubu. Kozmik Evrene ya da dış uzaya ilişik. Harita Dünya’nın ya da başka bir gök cisminin yüzeyinin, organik ya da insan yapımı fizyolojik özelliklerini yayınlayan bir tasviri. Sema Dünyadan görülen atmosfer ve feza bölgesi. Star Kendi kütle çekimiyle bir arada tutulan, fer ve sıcaklık yürüyerek ışıklı gaz topu. II. Takımyıldızların türleri Takımyıldızlar üç ana türe ayrılır: Şimal takımyıldızları Şimal Yarımküre’den, cenup takımyıldızları ise Cenup Yarımküre’den görülebilir. Ekvatoral takımyıldızları ise her iki yarımküreden görülebilir. Takımyıldızlar da iki ana gruba ayrılır: İsimli takımyıldızlar İsimsiz takımyıldızlar İsimlendirilmiş takımyıldızlar, isimlendirilmiş olanlardır; isimlendirilmemiş takımyıldızlar ise isimlendirilmemiş olanlardır. III. Takımyıldızları iyi mi bulunur Takımyıldızlar sene süresince gece gökyüzünde görülebilir, sadece gökyüzünde […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele